Gizlilik Politikası

Geçerli olduğu tarih: Nisan 7, 2018

Bu politika, Mentornity'nin ne tür bilgiler topladığı, bu bilgileri nasıl kullandığı ve sizin bu bilgilerin kullanımı ile ilgili haklarınızı içermektedir.

Gizlilik Politikasını daha açık ve anlaşılır yapmak için:

  • belirli kısımlara ayırıp başlıkları İçindekiler bölümünde listeledik,
  • maddelerin içine verilerin nasıl kullanıldıkları ile ilgili bilgiler ekledik ve
  • bir kereden fazla geçen terimleri sade ve kolay okunabilirlik için tanımlayıp büyük harflerle belirttik

Biz “Mentornity” kelimesini kullandığımızda, "Veri Koruma Yönetmeliği " içinde de belirtildiği üzere, veri işleyici veya veri sorumlusu konumundaki Mentornity tüzel kişiliğini belirtiyoruz.

İçindekiler

  1. Biz Kimiz.
  2. Gizlilik Bildirimi ve Bu Gizlilik Politikasının Uygulanabilirliği.
  3. Topladığımız ve Edindiğimiz Kişisel Veriler.
  4. Kişisel Verileri Nasıl Kullanırız.
  5. Kişisel Verileri Nasıl Gösterir ve Aktarırız.
  6. Kişisel Verilerin Saklanması ve Güvenliği.
  7. Kişisel Verilerin Bulundurulması.
  8. Yaş Sınırlamaları.
  9. Bu Gizlilik Politikasının Güncellenmesi.
  10. Veri Koruma Yönetmeliği.
  11. Veri Koruma Görevlisi.
  12. Uyuşmazlık Çözümü ve İletişim.

1. Biz Kimiz.

1.1 Mentornity Servisleri.

Mentornity'ye hoş geldiniz. Biz mentorluk, koçluk ve danışmanlık yönetim platformuyuz. Amacımız program organizatörleri ile katılımcılarını ortak bir platformda buluşturmaktır. Biz platformumuz, sitemiz, mobil uygulamamız ve servislerimizle kişilerin mentorluk programı oluşturmasını, var olan programları keşfetmesinı ve bu programlara katılmasını sağlarız. Sağladığımız servislerle kullanıcılar birbirleri ile iletişim kurabilir, toplantı veya etkinlik düzenleyebilir ve birbirleri ile tecrübe paylaşımı yapabilirler.

Mentornity'nin ürünleri ve özellikleri (a) Mentornity'nin tüm çevrimiçi varlıkları ("Site(ler)"); (b) giriş yönetimi, sponsorluk ve pazarlama veya dağıtım hizmetleri; ve (c) mobil uygulamalar, web sayfaları, uygulama programlama arayüzleri ve alt alan adları, ("Uygulamalar") ile kullanılabilir. "Mentornity Özellikleri" ve bizim "Hizmetlerimiz" terimleri kullanıldığında toplu olarak (a), (b) ve (c) kast edilmektedir.

1.2 Kim Kimdir.

Bu Gizlilik Politikasın'da Organizatör terimi kullanıldığında kastetmek istediğimiz, bizim Hizmetlerimiz kullanarak mentorluk, koçluk ve danışmanlık programlarını ("Organizasyon") oluşturan ve kurum, katılımcı ve diğer bilgileri kullanan ve işleyen kişidir.

Mentornity A.Ş. birincil iş yeri adresi Reşitpaşa Mah, Katar Cad. İTÜ Teknokent, Arı 3, B2, 34467 İstanbul, Türkiye olan bir İstanbul şirketidir. ("Mentornity", "biz", veya "bizim"). Eğer Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Ekonomik Alanı, İsviçre veya Türkiye'de ikamet ediyorsanız Mentornity A.Ş., Hizmetlerimiz ile toplanan Kişisel Veri'den sorumludur.

Eğer sorunuz veya sorunlarınız varsa bize istediğiniz zaman bu adresten ulaşabilirsiniz: privacy@mentornity.com. "Üyeler" terimi Organizatörler tarafından oluşturulmuş Organizasyonlara, davet, başvuru veya başka herhangi bir şekilde katılmış kişileri tanımlar. Organizatörler, Üyeler ve Hizmetlerimiz kullanan diğer tüm üçüncü şahıslar, toplu olarak, "Kullanıcı", "Müşteri", "siz" ve "sizin" terimleri kullanılarak belirtilecektir.

2. Gizlilik Bildirimi ve Bu Gizlilik Politikasının Uygulanabilirliği.

Bu Gizlilik Politikasını, Hizmetlerimiz aracılığıyla toplanan bir kişi ile ilişkilendirilebilecek, kişi ile ilgili olabilecek ve/veya kişileri tanımlamak için kullanılabilecek bilgiler ("Kişisel Veri") ile ilgili politikamızı ortaya koymaktadır.

Bu Gizlilik Politikasında kullanılan "Kişisel Olmayan Veriler" terimi, bir kişi ile ilgili olmayan ve / veya bir kişiyi tanımlamak için kullanılamayacak olan herhangi bir bilgidir. Hizmetlerimizle etkileşimde bulunduğunuzda Kişisel Olmayan Verileri de toplayabiliriz. Kişisel Verilerin toplanması, kullanımı, ifşa edilmesi, aktarılması ve saklanması ile ilgili bu Gizlilik Politikasındaki sınırlamalar ve gereklilikler Kişisel Olmayan Veriler için geçerli değildir.

Bu Gizlilik Politikası, Mentornity platformu ile bağlantılı, herhangi bir üçüncü şahıs ürünü olan, hizmetleri veya işletmesi aracılığıyla Hizmetler ile entegre olan herhangi bir üçüncü taraf uygulamaları veya yazılımı (“Üçüncü Taraf Hizmetleri”) için geçerli değildir.

Şartları kabul etmiyorsanız Hizmetlerimiz, Site(ler), Uygulamalar veya Mentornity'nin işinin herhangi bir ürününe erişmeyin veya kullanmayın.

3. Topladığımız ve Edindiğimiz Kişisel Veriler.

Hizmetlerimiz ile etkileşimde bulunduğunuzda, sizin hakkınızda Kişisel Veri toplayabiliriz. Bazı durumlarda bunu kendi adımıza, bazı durumlarda da Hizmetlerimizi kullanan Organizatörler adına yapıyor olabiliriz. Bu, AB ve Türkiye'deki veri koruma yasaları için önemli bir ayrımdır ve Veri Koruma Yönetmelikleri kısmında daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

3.1 Kişisel veri.

Bize sağladığınız bilgiler: Tüm Kullanıcılar için, Hizmetler'e erişim için kayıt olduğunuzda, sorularınız için bize ulaşınca, anketlerimizden birine yanıt verdiğinizde veya ürünlerimizi belirli bir şekilde kullanmak için Hizmetlerimize gönüllü olarak bilgi verdiğinizde Kişisel Verilerinizi toplarız. Toplayabileceğimiz Kişisel Veriler, adınızı, adresinizi, e-posta adresinizi ve kullanıcıların kişisel olarak tanımlanmasını sağlayan diğer bilgileri, sınırlama olmaksızın, içerir.

3.2 Organisers.

Bir Organizatör olarak sizden ek Kişisel Veriler toplayacağız.

Bize sunduğunuz bilgiler:

Bize verdiğiniz bilgilere ek olarak, Hizmetlerin ücretli bir sürümünü satın alan Müşteriler, Mentornity (veya ödeme işlemcileri) için kredi kartı bilgileri, bankacılık bilgileri ve/veya fatura adresi gibi fatura ayrıntılarını sağlar. Ödeme işleme hizmetlerimizi kullanırsanız, vergi amaçları için gerekli ödemeleri ve bilgileri (örneğin, vergi mükellef veya kimlik numaranız) kolaylaştırmak için sizden finansal bilgileri (örneğin, banka hesap bilgileriniz veya çek gönderilecek bir adres) toplayacağız.

Diğer kaynaklardan edindiğimiz bilgiler:

Üçüncü taraf web siteleri, bankanız, ödeme işleme ortaklarımız ve kredi raporlama ajansları gibi üçüncü taraf kaynaklardan Kişisel Verileri de toplayabilir veya alabiliriz.

3.3 Üyeler.

Bir Üye olarak sizden, bazen kendi amaçlarımız, bazen de Organizatörler adına sizden ek Kişisel Veriler toplayacağız (daha fazla bilgi için Veri Koruma Yönetmelikleri kısmına bakınız.

Mentornity Özellikleri veya Uygulamaları ile sağladığınız bilgiler:

Ücretli bir etkinlik veya toplantıya katılırsanız, bir kısmı Kişisel Verileri oluşturabilecek finansal bilgiler (örn. Kredi kartı numaranız ve son kullanma tarihiniz, fatura adresiniz, vb.) alınacaktır.

Buna ek olarak, Organizatörler, kullanıcıların Organizasyonlara başvurmaları için organizasyon başvuru formları, toplantılardan veya etkinliklerden önce ve sonra sizden bilgi almak için geri bildirim formları veya Üyelerden hemen hemen her türlü bilgiyi toplamak için anketler oluşturabilirler. Organizatörler ayrıca Üyeler hakkında ek Kişisel Veriler toplayabilirler. Mentornity, bir Organizatörün başvuru/kayıt sürecini ve ayrıca topladıkları Kişisel Verileri kontrol etmez. Organizatörler adına toplanan Kişisel Veriler, Kişisel Verileri Nasıl Gösterir ve Aktarırız kısmındaki bilgiler uyarınca Organizatöre verilmektedir.

Eğer bir Üye olarak, ödeme işleme hizmetlerimizi kullanırsanız (örneğin, ücretli etkinlikler veya toplantılar düzenliyorsanız) ödemeleri ve bilgileri kolaylaştırmak için sizden finansal bilgilerinizi (örneğin, banka hesap bilgilerinizi veya çek için bir adres) veya vergileme için gerekli bilgilerinizi (örneğin, vergi mükellefi kimlik numaranız) alırız.

Diğer kaynaklardan edindiğimiz bilgiler:

Kişisel Verileri, Organizatörler, diğer Müşteriler, sosyal medya veya diğer üçüncü taraf entegrasyonları, kredi kartı veren bankanız, ödeme işleme ortaklarımız veya diğer üçüncü taraflar gibi üçüncü taraf kaynaklardan toplayabilir veya alabiliriz.

3.4 Diğer Bilgiler.

Mentornity ayrıca Diğer Bilgileri toplar, üretir ve/veya alır:

3.4.1 Kurum ve Hesap Bilgileri.

Siz veya Organizatörler, Organizasyon oluşturmak veya Organizasyona katılmak için bize ad, soyad, e-posta, adres, telefon numarası, şifre, alan adı ve/veya buna benzer hesap bilgilerinizi verebilirsiniz.

3.4.2 Kullanım Bilgileri.

  • Hizmet ek bilgileri: Bir kullanıcı Hizmetlerimizi kullanırken, Kullanıcının Hizmetlerimizi nasıl kullandığını anlamamızı sağlayan veriler toplayabiliriz. Örneğin yaptığınız aktiviteler, kullandığınız özellikler, gördüğünüz içerikler ve etkileşimde bulunduğunuz bağlantılar.
  • Log verileri: İnternet üzerinden sağlanan web siteleri ve diğer tüm hizmetlerde olduğu gibi bizim sunucularımız da bizim Hizmetlerimizi kullandığınız zaman kullanım ve erişim bilgilerinizi sistemsel olarak log verilerinde tutar. Bu veriler sizin IP, site adresini, bizim adresimizi ziyaret etmeden önceki girdiğiniz adreslerini, kullandığınız Hizmetleri, tarayıcı bilgilerinizi, dil ve çerez bilgilerinizi içerebilir.
  • Cihaz bilgileri: Mentornity, cihaz türüne, hangi işletim sisteminin kullanıldığı, cihaz ayarları, uygulama kimlikleri, benzersiz cihaz tanımlayıcıları ve kilitlenme verileri dahil olmak üzere Hizmetlere erişen cihazlar hakkında bilgi toplar. Bu Diğer Bilgiler'in bir kısmını veya tamamını toplayıp toplamadığımız, genellikle kullanılan cihazın türüne ve ayarlarına bağlıdır.
  • Konum bilgileri: Sizden ve bulunduğunuz yeri anlayabilmemize yardımcı olan diğer üçüncü taraflardan bilgi alıyoruz. Örneğin, yaklaşık konumunuzu belirlemek için tarayıcınızdan veya cihazınızdan alınan bir IP adresini kullanabiliriz. Mentornity ayrıca cihazınız tarafından sağlanan izin sürecine uygun olarak cihazlardan konum bilgisi toplayabilir.

3.4.3 Çerez Bilgileri.

Mentornity, Uygulama ve Hizmetlerimizde, Diğer Bilgileri toplamamıza yardımcı olan çerezleri ve benzer teknolojileri kullanır. Web Siteleri ve Servisleri ayrıca, sizin hakkınızda Diğer Bilgiler'i Uygulamalar ve Hizmetler aracılığıyla ve diğer web siteleri ve çevrimiçi hizmetler üzerinden toplayabilen üçüncü tarafların çerezlerini ve benzer izleme teknolojilerini de içerebilir. Bu teknolojileri nasıl kullandığımız hakkında daha fazla bilgi için lütfen Çerez Politikamıza bakın.

3.4.5 Üçüncü Taraf Hizmetleri.

Kullanıcı, Üçüncü Taraf Hizmetlerine izin vermeyi veya kısıtlamayı seçebilir. Genellikle, Üçüncü Taraf Hizmetleri, Hizmetlerimiz ile entegre olan bir yazılımdır ve Kullanıcı bu entegrasyonları etkinleştirebilir ve devre dışı bırakabilir. Etkinleştirildiğinde, bir Üçüncü Taraf Hizmetinin sağlayıcısı Mentornity ile belirli bilgileri paylaşabilir. Örneğin, bir bulut depolama uygulamasının dosyaların içe aktarılmasına izin vermesi durumunda etkinleştirilirse, uygulamanın kullanıcı adı ve e-posta adresini ve uygulamanın entegrasyonu kolaylaştırmak için Mentornity'ye sunmak için seçtiği ek bilgileri de alabiliriz. Kullanıcılar, Mentornity'ye hangi verilerin açıklanabileceğini anlamak için bu Üçüncü Taraf Hizmetlerinde gizlilik ayarlarını ve uyarıları kontrol etmelidir. Bir Üçüncü Taraf Hizmeti etkinleştirildiğinde, Mentornity, Üçüncü Şahıs Sağlayıcı ile yaptığımız anlaşma uyarınca Mentornity'ye sağlanan Diğer Bilgilere erişme ve erişme yetkisine sahiptir. Bununla birlikte, bunları Hizmetlere bağlarken bu Üçüncü Taraf Hizmetlerinden herhangi biri için parola almaz veya saklamayız.

3.4.6 Üçüncü Taraf Verileri.

Mentornity, kurumlarımız, Uygulama ziyaretçileri, pazarlama kampanyaları ve ana şirketlerden, iştiraklerimizden ve iştiraklerimizden, ortaklarımızdan veya kendi bilgilerimizi daha iyi ya da daha yararlı hale getirmek için kullandığımız diğer kişilerden işimizle ilgili diğer konularda veri alabilir. Bu veriler topladığımız Diğer Bilgiler ile birleştirilebilir ve IP adreslerinin posta kodlarına veya ülkelere karşılık geldiği verileri içerebilir. Veya daha spesifik olabilir: Örneğin, bir çevrimiçi pazarlama veya e-posta kampanyasının ne kadar iyi performans gösterdiğini anlamamızı sağlayabilir.

3.4.7 Mentornity'ye Sağlanan Ek Bilgiler.

Uygulamalarımıza sunulduğunda, yarışma veya etkinliğe katıldığınızda, bir işe başvurduğunuzda, destek talebinde bulunduğunuzda, sosyal medya hesaplarımızla etkileşimde bulunduğunuzda veya Mentornity ile başka bir şekilde iletişim kurmanız halinde Diğer Bilgileri alırız.

Genel olarak, hiç kimse Kişisel Verileri sağlama konusunda yasal veya sözleşmesel bir yükümlülük altında değildir. Ancak, bazı Kişisel Veriler sağlanmadığında, örneğin Organisazyon açmak için gereken bilgiler sağlanmadığında, size Hizmetlerimizi sağlayamayabiliriz.

4. Kişisel Verilerinizi Nasıl Kullanıyoruz.

Topladığımız Kişisel Verileri, bu Gizlilik Politikasına uygun bir şekilde toplar ve kullanırız. Kişisel Verileri aşağıdaki gibi kullanabiliriz:

4.1 Özel sebep.

Kişisel Verileri belirli bir amaç için sağlarsanız, Kişisel Verileri, sağlanan amaç ile bağlantılı olarak kullanabiliriz. Örneğin, e-posta ile bize ulaşırsanız, verdiğiniz Kişisel Verileri sorunuzu yanıtlamak veya sorununuzu çözmek için kullanırız ve bağlantının geldiği e-posta adresine yanıt veririz.

4.2 Erişim ve Kullanım.

Hizmetlere erişebilmek veya bu işlevleri kullanabilmek için Kişisel Veriler sağlıyorsanız, Kişisel Verilerinizi Hizmetler veya işlevselliklere erişim sağlamak veya kullanmak ve bu Hizmetler veya işlevsellik kullanımınızı analiz etmek için kullanırız. Örneğin, Hizmetler'in belirli bölümlerini kullanmak için kimliğinize veya yetkinliklerinize ilişkin Kişisel Veriler sağlıyorsanız, söz konusu Hizmetleri kullanmak için size erişim vermek ve bu Hizmetlerin kullanımı için devam eden yetkinliklerinizi değerlendirmek için bu bilgileri kullanırız.

4.3 İç İş Amaçları.

Kişisel Verilerinizi, sınırlama olmaksızın, Kullanıcılarımızı daha iyi anlamak, kötüye kullanıma karşı koruma sağlamak, Hizmetler'in içeriğini ve işlevselliğini iyileştirmek, Hizmet Şartlarını yerine getirmenizi sağlamak, hesabınızı yönetmek ve size müşteri hizmetleri sunmak ve genellikle Hizmetleri ve işimizi yönetmek için kullanabiliriz.

4.4 Pazarlama iletişimi.

Pazarlama tercihlerinize uygun olarak, Kişisel Verilerinizi, ileride sizin de ilginizi çekebileceğine inandığımız hizmetler veya etkinlikler hakkında sizi bilgilendirmek üzere, pazarlama ve reklamcılık amacımızla ilgili olarak sizinle iletişime geçmek için kullanabiliriz.

4.5 Bildirim E-postaları.

Uygulamalarımız sizi ilgilendiren bir eylem olması durumunda size haber vermek için bildirim gönderebilir. Size ne tür bildirimler gönderildiğini görmek ve ayarları değiştirmek için Bildirim Ayarları Sayfasında etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

4.5 Organizatör E-postaları.

Organizatörlerin, Üyeleri bilgilendirmek veya göndermek için e-posta araçlarımızı kullanmasına izin veriyoruz, böylece sistemimizden bu tür Organizatörlerden kaynaklanan ve onların adına gönderdiğimiz e-postalar alabilirsiniz. Hizmetlerde bir Organizasyona katıldıysanız, e-posta adresiniz bu Organizatör tarafından kullanılabilir. Bu durumda sorumlu taraf Mentornity değil Organizatör'dür. Bu E-postaları ve bildirimleri Bildirim Ayarları Sayfasında etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.

4.6 İdari Konular.

Faturalama, hesap yönetimi ve benzeri nedenlerle sizinle iletişim kurmamız gerekebilir. Hesap verilerini yönetmek ve fatura ve ödemelerinizi takip etmek için hesap verilerini kullanırız.

4.7 Güvenlik İle İlgili Konular.

Güvenlik sorunlarını ve kötüye kullanımı araştırmak ve önlemek için Kişisel Verileri kullanmamız gerekebilir.

4.8 Toplu Kişisel Veriler.

Kullanıcılarımıza daha iyi hizmet vermek için, sıklıkla topladığımız Kişisel Veriler ve diğer bilgilere dayanarak müşteri demografileri, ilgi alanları ve davranışları üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Bu araştırma, genellikle bireyleri tanımlamak için kullanılamayacak verilerle toplu bir şekilde gerçekleştirilir. Kişisel Veriler toplu bir formda olduğunda, bu Gizlilik Politikası'nın amaçları için Kişisel Olmayan Veriler haline gelir.

5. Kişisel Verileri Nasıl Gösterir ve Aktarırız.

Kişisel Verilerinizi üçüncü taraf reklamverenleri de dahil olmak üzere üçüncü taraflara satmayacağız. Bununla birlikte, aşağıda belirtildiği üzere, Kişisel Verilerinizi, size bildirimde bulunmaksızın, belirli üçüncü şahıslarla açıklayabileceğimiz, aktaracağımız veya paylaşabileceğimiz bazı durumlar vardır.

5.1 Müşterinin Talimatları.

Mentornity, Kişisel Verileri, ilgili yasalara ve yasal işlemlere uygun olarak Müşterinin talimatlarına uygun olarak paylaşır ve ifşa eder.

5.2 Organizatörler.

Üye olduğunuzda ve Organizasyona katıldığınızda veya Organizasyon'da herhangi bir etkinlik veya toplantıya katıldığınızda, Organizatör'e girdiğiniz Kişisel Verileri sağlarız. Organizatör, Organizasyon Üyelerinin diğer Üyelerin Kişisel Verilerini görmesine izin verebilir, ancak zorunda değildir.

5.3 Hizmetlerin Görüntülenmesi.

Bir Kullanıcı Kişisel Verileri gönderdiğinde, diğer Kullanıcılara veya anonim kullanıcılara gösterilebilir. Örneğin, Organizatör Organizasyon ayarlarında üyeleri dışa açık olarak göster seçeneğini seçtiği zaman Üyelerin bilgileri üye olmayan kişiler tarafından anonim olarak görüntülenebilir.

### 5.4 Üyelerle Etkileşim.

Hizmetler, Kullanıcıların etkileşim kurması, mesaj göndermesi/alması, toplantılar yapması için farklı yollar sunar. Bir Kullanıcı'nın Profil Bilgileri gibi Kişisel Veriler, diğer Organizasyonların politikalarına ve uygulamalarına tabi olarak paylaşılabilir.

5.5 Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları ve Ortakları.

Kişisel Verilerinizi, işle ilgili bazı işlevleri yerine getirmek için Mentornity adına Kişisel Verileri işleyen yüklenicilerimiz ve hizmet sağlayıcılarımızla paylaşabiliriz. Bu şirketler arasında veritabanı servis sağlayıcıları, yedekleme ve felaket kurtarma hizmeti sağlayıcıları, e-posta servis sağlayıcıları, hizmet sağlayıcıları ve diğerlerini kaydetme bulunmaktadır. Bu tür işlevleri yerine getirmek için başka bir şirketle bağlantı kurduğumuzda, Kişisel Veriler de dahil olmak üzere, bu tür işlevlerin performansıyla bağlantılı olarak onlara bilgi sağlayabiliriz.

5.6 Diğer Üçüncü Taraf Bağlantıları.

Mentornity hesabınızı Facebook, Google, Twitter, LinkedIn gibi üçüncü taraf hizmetlerinde ve Mentornity iş ortaklarının Tek Oturum Açma (SSO) sağlama hizmetlerindeki hesaplarınıza bağlayabilirsiniz. Mentornity, bilgilerinizi ad, soyad e-postası ve resim URL'leri bağlı platformlar üzerinden alır ve saklar. Bunlara ek olarak, üçüncü taraf hizmetine dayanarak başka bilgiler de toplayabiliriz. Örneğin, LinkedIn ile bağlantı kurarsanız, kişi listenizi ve uzmanlık alanlarınızı saklarız.

5.7 İş Aktarımı.

İşimizi geliştirdikçe, işletmeleri veya varlıkları satabilir veya alabiliriz. Bir şirket satışı, birleşme, yeniden örgütlenme, fesih veya benzer bir olay durumunda, Kişisel Veriler devredilen varlıkların bir parçası olabilir. Mentornity (veya varlıkları) halefinin veya edinicisinin, Kişisel Verilerinizi ve diğer bilgilerinizi bu Gizlilik Politikasının şartlarına uygun olarak kullanma hakkına sahip olmaya devam edeceğini kabul edersiniz.

5.8 Ana Şirketler, Bağlı Ortaklıklar ve İştirakler.

Kişisel Bilgilerinizi, bu Gizlilik Politikasına uygun amaçlar için ana şirketlerimiz, iştiraklerimiz ve/veya bağlı şirketlerle paylaşabiliriz. Ana şirketlerimiz, iştiraklerimiz ve bağlı şirketlerimiz, Kişisel Verileri bu Gizlilik Politikasına uygun olarak sürdürmekle yükümlü olacaklardır.

5.9 Yasal yükümlülükler.

Eğer bir mahkeme celbi ya da kolluk kuvvetlerine, bir mahkeme ya da bir devlet kurumuna (örneğin ulusal makamlara ya da kolluk kuvvetlerine uymak için kamu makamlarına) yanıt vermek üzere, hukuki bir zorunluluğa uymak (örneğin mahkemeye başvurmak veya bir davaya müdahil olmak), haklarımızı, menfaatlerimizi veya üçüncü tarafların haklarını korumak veya savunmak, Hizmetler ile bağlantılı olarak olası yanlışlıkları önlemek veya soruşturmak için, acil eylemde bulunulması gerektiğine, Hizmetlerin veya kamuya ait Kullanıcıların kişisel güvenliğini korumak için, kişisel Bilgilerinizi ifşa edebiliriz.

6. Kişisel Verilerin Saklanması ve Güvenliği.

Kişisel Verileri bizzat depolayabiliriz veya bu bilgiler, bu Gizlilik Politikasına uygun olarak aktardığımız üçüncü taraflarca saklanabilir. Hizmetler aracılığıyla toplanan Kişisel Verileri kayıp, kötüye kullanım, yetkisiz kullanım, erişim, kasıtsız açıklama, değişiklik ve yıkımdan korumak için makul adımlar attığımıza inanıyoruz. Ancak, hiçbir ağ, sunucu, veritabanı veya internet veya e-posta iletimi hiçbir zaman tamamen güvenli veya hatasız değildir. Bu nedenle, bize hangi bilgileri elektronik olarak göndereceğinize karar verirken özel dikkat göstermelisiniz. Herhangi bir Kişisel Verinizi açıklarken lütfen bunu aklınızda bulundurunuz.

7. Kişisel Verilerin Bulundurulması.

Kişisel Verilerinizi Hizmetler'i kullanmak için kayıtlı olduğunuz sürece bulundurabiliriz. Bize ulaşarak hesabınızı kapatabilirsiniz. Bununla birlikte, Kişisel Verileri yürürlükteki yasalar uyarınca izin verildiği veya gerektiği şekilde ek bir süre boyunca da bulundurabiliriz. Kişisel Verilerinizi silmemize rağmen, verileri bulundurmamız yasal, vergi veya düzenleyici nedenlerle veya yasal ve yasal iş amaçları için ek bir süre boyunca yedekleme veya arşivleme ortamlarında devam edebilir.

8. Yaş Sınırlamaları.

Geçerli yasaların belirlediği ölçüde Mentornity, Hizmetlerimizin ve Web Sitemizin 16 yaşından küçük kişiler tarafından kullanılmasına izin vermemektedir. Eğer 16 yaşından küçük bir kişinin yasadışı bir şekilde kişisel veriler sağladığını öğrenirseniz, lütfen bizimle iletişime geçin. Biz bu bilgileri silmek için gerekli adımları derhal atacağız.

9. Bu Gizlilik Politikasındaki Değişiklikler.

Mentornity, bu Gizlilik Politikasını zaman zaman değiştirebilir. Kanunlar, yönetmelikler ve endüstri standartları gelişir, bu değişiklikleri gerekli kılabilir veya işimizde değişiklikler yapabiliriz. Değişiklikleri bu sayfada yayınlayacağız ve bu politika ile ilgili güncel kalabilmeniz için Gizlilik Politikamızı sık sık incelemenizi öneririz. Bazı durumlarda Mentornity, e-posta yoluyla veya Hizmet içi bildirimlerle, bu tür değişikliklerle ilgili ek bir bildirimde bulunabilir, ancak zorunda değildir.

Lütfen bu politikayı periyodik olarak ve özellikle herhangi bir Kişisel Verileri sağlamadan önce gözden geçirin. Bu Gizlilik Politikası yukarıda belirtilen tarihte güncellendi. Bu Gizlilik Politikasında yapılacak herhangi bir Değişikliğin etkinliğini izleyerek Hizmetleri kullanmaya devam etmeniz, bu değişiklikleri kabul ettiğinizi gösterir. Bu Gizlilik Politikasında yapılacak herhangi bir Değişiklik sizin için kabul edilemezse, Hizmetlere erişmeyi ve Hizmetleri başka şekilde kullanmayı bırakmalısınız.

10. Veri Koruma Yönetmeliği.

Mentornity, Hizmetlerini dünya çapında hızlı ve erişilebilir hale getirmek için Kişisel Verilerinizi içinde bulunduğunuz ülkeler dışındaki ülkelere transfer edebilir. Mentornity, Kişisel Verilerinizin Avrupa Birliği, İsviçre, ve Birleşik Krallık'ta geçerli olan General Data Protection Regulation (GDPR) ve Türkiye'de geçerli olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamı dışındaki ülkelerde saklamanması durumunda dahi bu yönetmeliklere bağlılığını korumakta ve bu yönetmelikleri uygulamaktadır.

Sadece AEA, İsviçre ve Birleşik Krallık İçin

AB General Data Protection Regulation (GDPR)

Mayıs 2018'de, AB General Data Protection Regulation (veya “GDPR”) olarak bilinen yeni bir veri gizliliği yasası yürürlüğe girdi. GDPR, Kullanıcılara Kişisel Verilerinin işlenmesi hakkında daha fazla bilgi verilmesi için Hizmeti sunan Mentornity ve Organizatörlere bazı sorumluluklar yükler.

Sadece Türkiye

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK)

Nisan 2018'de, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (veya "KVKK") olarak bilinen yeni bir veri gizliliği yasası yürürlülüğe girdi. KVKK, Kullanıcılara Kişisel Verilerinin işlenmesi hakkında daha fazla bilgi verilmesi için Hizmeti sunan Mentornity ve Organizatörlere bazı sorumluluklar yükler.

GDPR ve KVKK hakkında bilmeniz gerekenler şunlardır:

Kişisel Verilerinizi işlemek için yasal gerekçeler

GDPR ve KVKK, sizinle ilgili Kişisel Verileri neden ve nasıl işlediğimizi belirtmemizi ve bunu yasal bir zemine bağlamamızı gerektiriyor. Kişisel Verilerinizi Kişisel Verileri Nasıl Kullanırız. kısmında belirtilen şekilde kullanmak için yasal gerekçemiz kısaca şunlara dayanıyor:

  • sizin onayınızı aldık;
  • bu onay ilişkimiz için gereklidir;
  • yasal veya düzenleyici yükümlülüklerimize uymamız için işlem yapılması gerekir; ve/veya
  • veri işleme mentorluk/koçluk/danışmanlık yönetim platformu olarak meşru ihtiyacımızdır (örneğin, sistemlerimizin güvenliğini ve bütünlüğünü korumak ve size müşteri hizmetleri sağlamak vb.).

Kişisel Verilerin Transferi

Mentornity küresel bir şirket olduğu için, Kişisel Verilerinizi aslen sağlanan ülke dışına aktarmamız gerekebilir. Bu, AEA, İsviçre, Birleşik Krallık ve Türkiye dışında, Avrupa ve Türkiye'de bulunanlarla karşılaştırıldığında daha az sıkı veri koruma kanunları olan veya yasaları bulunmayan yargı bölgelerinde bulunabilecek kişilerle birlikte çalıştığımız üçüncü grup veya üçüncü kişiler olabilir.

Kişisel Verileri AÇA, İsviçre, İngiltere veya Türkiye dışına aktarsak dahi, Kişisel Verilerinizi korumak için uygun önlemlerin alındığından emin olmak için yasal olarak gerekli adımları atıyoruz.

Kişisel Verilerin saklanması

Kişisel Verilerinizi Hizmetlerimizi size sağlamak için veya yasal yükümlülüklere uymak, uyuşmazlıkların çözümlenmesi ve sözleşmelerimizi uygulamak gibi diğer önemli amaçlar için elimizde bulundurmaktayız.

Bizde bir hesabınız varsa, hesabınız kapatıldıktan sonra veya 7 yıl boyunca etkin olmadığından emin olduktan sonra 90 gün boyunca Kişisel Verilerinizi tutacağız.

Haklarınız

Veri koruma kanunu, Kişisel Verilerin bir kopyasını isteme hakkı, Kişisel Verilerinizi düzeltmemizi, kısıtlamanızı, anonimleştirmemizi veya silmemizi, profil oluşturma ve pazarlama iletişimlerinden çıkma isteğinizi dahil olmak üzere, hakkınızda tuttuğumuz Kişisel Veriler ile ilgili haklar sağlar.

Çoğunlukla, bu hakları [Hesap Ayarları] (/settings/account) sayfasını ziyaret ederek veya tarayıcınızdaki "Çerez Ayarlarını" kullanarak yapabilirsiniz. (daha fazla bilgi için bakınız Çerez Politikası) Hesap Ayarları sayfasında aradığınız şeyi bulamıyorsanız, lütfen Uyuşmazlık Çözümü ve İletişim. bölümünde belirtilen iletişim bilgilerini kullanarak bize ulaşın. Veri koruma haklarının kullanılmasına yönelik taleplerin, vaka bazında tarafımızca değerlendirileceğini lütfen unutmayın. Yargı alanınızdaki yasalar veya veri koruma mevzuatında öngörülen muafiyetler nedeniyle isteğinize uymanın yasal olarak gerekli olmadığı durumlar olabilir.

Kişisel Verilerinizi nasıl ele aldığımız konusunda bir şikayette bulunursanız, lütfen Uyuşmazlık Çözümü ve İletişim. bölümünde açıklandığı şekilde bizimle iletişime geçin.

Veri denetleyicisi ve veri işleyicisi olarak Mentornity

AB ve Türkiye veri koruma yasası, Kişisel Verilerin kullanımı ile ilgili kişi ve kurumlara bazı roller vermektedir.

Veri Kontrolörü: Direktif’e göre kişisel veri işlemenin amaçlarını ve yöntemini birlikte veya tek başına belirleyen kişi, organ, ajans veya kamu kurumunu ifade etmektedir.

Veri İşleyicisi: Veri kontrolörü adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişilere “veri işleyicisi” denilmektedir. Genellikle veri kontrolörleri, zaman ve maliyet tasarrufu sağlamak amacıyla veri işlemek üzere üçüncü bir taraftan hizmet almaktadır.

Kişisel Verilerinizin nasıl ele alındığına dair bir sorunuz veya şikayetiniz varsa, bunlar Kişisel Verilerinizin birincil sorumluluğu olan kişiler olduğundan, her zaman ilgili veri denetleyicisine yönlendirilmelidir.

Mentornity Kişisel Verilerinizin kullandığı duruma göre Veri Kontrolörü veya Veri İşleyicisi olabilir.

Örneğin, eğer Mentornity içersinde kendi programınızı oluşturmak ve yönetmek için bir Organizasyon açarsanız, Mentornity bize verdiğiniz Kişisel Bilgileriniz ele alındığında Veri Kontrolörü olur. Biz aynı zamanda Uygulamalarımız ve Hizmetlerimiz aracılığıyla Organizatör ve Müşteriler ile ilgili toplanan veriler için de Veri Kontrolörü durumunda oluruz. Bu bilgileri, Hizmetlerimizi daha iyi anlamak ve sunmak için olduğu kadar, platformumuzu geliştirmemize ve sizin ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz etkinlikler hakkında size daha fazla hedefe yönelik öneriler sunmamıza yardımcı olacak araştırma ve analizler yapmak için kullanıyoruz.

Ancak, siz bir Organizasyon'a başvuru, davet veya başka bir şekilde Üye olursanız biz Organizatör adına, işlerini sürdürebilmeleri (örneğin: bildirim göndermek, ödemeleri almak, toplantı oluşturmak), program işleyişini anlamak analiz etmek (örneğin: toplantı öncesi ve sonrası anketleri yapmak, üyelerinin geri bildirimlerini almak) için sizin bilgileriniz işleyeceğiz. Bu şartlarda Mentornity, Organizatörler için sadece “araçlar” sağlar; Mentornity, Kişisel Verilerin kayıt formlarında ne talep edeceğine karar vermez ve sağlanan Kişisel Verilerin sürekli doğruluğunun sağlanmasından sorumlu değildir. Kişisel Verileriniz ve veri koruma kanunu kapsamındaki haklarınız ile ilgili olarak sahip olabileceğiniz tüm sorular, bu nedenle Mentornity'ye değil Veri denetleyicisi olarak Organizatöre yönlendirilmelidir.

11. Veri Koruma Görevlisi.

Veri Koruma Görevlisi ile iletişime geçmek için dpo@mentornity.com adresine e-posta atabilirsiniz.

12. Uyuşmazlık Çözümü ve İletişim.

Mentornity'nin gizlilik uygulamaları hakkında bir şikayetiniz varsa, bize aşağıdaki adresten ulaşabilir:

Mentornity A.Ş. Reşitpaşa Mah, Katar Cad. İTÜ Teknokent, Arı 3, B2, 34467 İstanbul, Türkiye

veya bu e-posta adresine yazabilirsiniz email.

Şikayetinizi çözmek için sizinle birlikte çalışıp gerekli adımları atacağız.

Mentornity size daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için tarayıcınızda çerez bulundurmaktadır. Detaylı bilgi için Kullanım Sözleşmesi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.